Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935 táján, Luther utca a Tisza Kálmán (II. János Pál pápa térnél)

További információk a képhez

1935 táján, Luther utca a Tisza Kálmán (II. János Pál pápa térnél). Még itt is járt villamos...
Ui.: Magyarosan: Luther Márton, németül eredetileg Martin Luder), (1483-1546). Vallásreformátor, az evangélikus egyház alapítója. Az utca az 1893-1894-ben épült Luther-udvarnak nevezett épület mellett van, amelyben a szlovák evangélikus templom működött 1975-ig. Ami talán egy kissebb csoda, az az, hogy a templom még mindig ugyanott van...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1872-től Luther utca, Korábban: Luther Gasse
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."