Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Blaha Lujza tér, 7. kerület

További információk a képhez

1935. Ekkor már Blaha Lujza tér. Délben. Alig van árnyék... Ennek ellenére mindenki öltönyben, kosztűmben. Majdnem szemben az Erzsébet körút a New York-palotával. Az előtérben pedig a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Erzsébet körúti palotája (bérháza) még árkádok nélkül.
A hirdetőoszlop kitakarja az Erzsébet körút 11. sz. házának tetejét, ami a "Híradó mozi háza". És a tetején lévő (ekkor még meglévő?) tornyocskát. A sínek még az út szélén. 
Az automobil elegáns, de vajh mi? Az öltözködés, amolyan 30-as évek-béli.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Blaha Lujza tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (20473)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©