Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, Sándor (Bródy Sándor) utca, 8. kerület

További információk a képhez

1934, Sándor (Bródy Sándor) utca 7. Józsefváros, Palotanegyed. A MAGYAR TÁVIRATI IRODA épülete. Később a Magyar Rádió sokat megért épülete. Ekkor még külön az 5. és a 7. számú ház. Az, hogy az úttest és a járda is aszfaltozott, az (szerintem) ritkaság volt ezen időben (talán ettől is Palotanegyed a neve...). A csodálatos automobilok Studebaker-márka darabjai, és csodaszépek. Egyikük megelőzte a korát, és a jobb (ellenkező) oldalon parkol. Skandallum! Az első kettő, az kabrió. Gondolom a DT már akkor is azt jelentette, mint a mai DT.
A patika az még ma is patika! 
Apró érdekesség: ezen a szakaszon napjainkban (2021.12.21.) is balos a közlekedés, de csak azért, mert egyirányú..

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Bródy Sándor utca, 1919-től Sándor utca, 1867-től Főherceg Sándor utca, 1850-től baron Sandor Gasse (báró Sándor utca), 1817-től Stadgut Gasse/Stadtmayer Gasse (Városmajor utca) Tehénpásztor utca, 1817-ben Major utca
  • Forrás: Fortepan.hu(45405), orig: KISS GÁBOR ZOLTÁN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©