Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940 táján, Örömvölgy (Diószegi Sámuel) utca, 8. kerület

További információk a képhez

1940 táján, Örömvölgy (Diószegi Sámuel) utca.
A Kőris utcából egy nyitott, 20-as villamos iramlik a Baross utca felé.
Ami az utca nevét illeti: még csak véletlenül sem Diószeghy Sámuel!
A Diószeghy Sámuel egy igen jól hangzó név. Tökéletes egy fantom-embernek. A magyar füvésztudomány eme jeles képviselője ennél több figyelmet érdemelt volna!
Az egyetlen helyesen írt táblát itt teszem közszemlére. Ui.: Azóta a helyzet javult...
Egy másik, nem is kicsiny szépséghibája ennek a táblának pedig az, hogy a "Józsefváros" városrész név módszeres kiírtásának egy darabja.
Közel 246 év után "Orczy negyed".......?
Pót ui.: Utólag "rehabilitálták" Józsefvárost, de azért (biztos, ami biztos) mellé kerültek az új városrésznevek is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Diószegi Sámuel utca, 1945-től Farkas István utca, 1874-től Örömvölgy utca, 1840-es években Freuental Gasse (Örömvölgy utca), 1830-tól Alt Gasse (Régi utca)
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©