Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1911, Mária Terézia tér (Horváth Mihály tér), 8. kerület

További információk a képhez

1911, Mária Terézia tér (Horváth Mihály tér), a Szent József-templom.
A józsefvárosi Szent József plébániát Batthyány József hercegprímás alapította 1777-ben. 1797-től 1814-ig épült. Tervezője Tallher József volt. A munka dandárja Kundt Ignác nevéhez fűződik.
Homlokzata 1814-ben Kasselik Fidél tervei alapján készült. 1863 és 1865 között Hild József vezetésével. Az 1838-as árvíz megviselte a templomot. A mai formáját az 1891-től 1895-ig tartó felújítás során nyerete el. Napjainkban (2020.) megint felújítás alatt...
József Távbeszélő Központ ugyan nem látszik a képen, de egy telefon légvezeték torony egy távoli házon igen.
A kép jobb oldalán a konflisok utasra várnak. Ha haladnának, akkor azt az út bal oldalán kéne lenniük. Fölöttük a kandeláber tetején gázlámpa világított sötétedés után.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Horváth Mihály tér, 1874-től Mária Terézia tér, 1799-től Kirchen Platz (Templom vagy egyház tér)
  • Forrás: Profila.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©