Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900 táján, Orczy tér, 8. kerület

További információk a képhez

1900 táján, Orczy tér a Salgótarjáni út felé nézve. A mai utcakép segítségével azért felismerhető...
A háttérben, jobbra a Józsefvárosi pályaudvarJ, ami Pest város első pályaudvara volt. Leánykori nevén: Losonci pályaudvar.
Balra pedig az 1889-90-ben épült, legrégebbi, még ma is üzemelő villamos kocsiszínünk.
Számomra a legfeltűnőbb, hogy nem látszik még ( illetve sajnos napjainkban már...) a távolban OTI székház tornya a toronyórával! No ez az csak azért nem látszik, mert akkor még nem épült
meg...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Orczy tér
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©