Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Mártírok útja (Margit körút), 2. kerület

További információk a képhez

1960, Mártírok útja (Margit körút) 26., a Rómer Flóris utcából nézve. A lovaskocsi vélhetően tüzelőt szállított. A stop tábla még olyan, mint amikor először vizsgáztam e tárgyból...A közvilágítást már a neon biztosítja. De még felfedezhető egy csonka kandeláber, amelynek tetején fiatalkorában valószínűleg gázlámpa fénylett...Totózó ékezet nélkül, Füszer-csemege, dohánybolt...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Margit körút, 1945-től Mártírok útja, 1900-tól Margit körút, 900 előtt Ország út, 1833-tól Hosszú sor
  • Forrás: Fortepan.hu (102033), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."