Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek, Aranka utca, 2. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Aranka utca a Tulipán utca felől. Ui.: Aranka György (1737-1817): Író, tudományszervező. 1796-tól erdélyi táblaülnök. Az első magyar tudós társaság, az Erdélyi Magyar Nyelvmívelő Társaság megalapítója. A régi magyar kéziratok gyűjtésére megszervezte az Erdélyi magyar Kéziratkiadó Társaságot. Kapcsolatot tartott Kazinczy Ferenccel is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1898-tól Aranka utca
  • Forrás: Szeretlek Rózsdomb-Facebook-csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."