Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek vége , Könyves Kálmán körút, 9. kerület

További információk a képhez

1970-es évek vége felé. A Könyves Kálmán körút ekkor még csak  2 X 1 sávos volt. Közúti jármű nélkül. Pardon egy nagyszerű nyitott peronú 20-as villamossal a remíz oldalában. Szemben a László kórház kerítése. Ma (2024) ugyanitt 2 X 3 sávon fut sok ezer autó óránként. A kutyafáját, ez a villamos elment! Semmi baj, egy óra múlva itt a másik...
Köszi a segítséget Palotás Katalinnak és Dorogman Lászlónak!
A "Napjainkban így fest." halálos pontosságáért nem vállalok felelősséget, de legalább valamennyire összehasonlítható...Vagy inkább összehasonlíthatatlan...
Ui. Dorogman Lászlótól: A BKV-nál ugyanis abban az évben kezdték korszerűsíteni a villamosok világítóberendezését, nyugati minta alapján korszerű, a vezető előtti útszakaszt valóban megvilágító fényvetőkre cserélve a 20-as, 30-as évekből itt maradt, pislákoló mécsesre emlékeztető "fényszórókat". Köszönjük Kedves Dorogman László!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Könyves Kálmán körút, 1930-tól Hungária alsó körút, 1893-tól Hungária körút
 • Forrás: hampage.hu, Tildy Tibor
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Palotás Katalin
Palotás Katalin
Ez a megálló a remíz oldalán van (volt). Én még ilyen villamossal utaztam iskolába, heti jeggyel. A kórház kerítése az út másik oldalán van.
2013. április 13. 06:56
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm Katalin, javítom.
  Papinho
  2013. április 13. 17:23
László Dorogman
László Dorogman
Kedves András,
Szerintem az évszám 1975 vagy még későbbi lehet. A BKV-nál ugyanis abban az évben kezdték korszerűsíteni a villamosok világítóberendezését, nyugati minta alapján korszerű, a vezető előtti útszakaszt valóban megvilágító fényvetőkre cserélve a 20-as, 30-as évekből itt maradt, pislákoló mécsesre emlékeztető "fényszórókat". Értelemszerűen szintúgy csak az 1970-es évek második felében készülhetett a hasonló felvétel, amely a 23-as villamost mutatta a Könyves Kálmán körúton.
2014. január 11. 11:12