Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Üllői út, 9. kerület

További információk a képhez

1961, Üllői úton az Iparművészeti múzeum. Előtte egy egyoldalú bengáli, mögötte egy Stuka pótkocsival, aztán még egy UV.
A villamos előtt egy IFA-framo, az előtt pedig egy Skoda Octavia. Oldalt a LOTTÓHÁZ.
Aluljárók ekkor még nem lévén Budapesten, felszíni a közlekedés a gyalogosoknak. És mivel az idő körbejár, hamarosan ugyanitt tartunk!
Figyelemre méltó még az ostorlámpán csüngő kalapos lámpa!
Hol van ma a kupolacsúcs?

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút
 • Forrás: Beküldte: Nagy Zoltán
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

Attila László Németh
Attila László Németh
Botrányos, ahogyan ebben a csoda városban BUDAPESTEN beépítik a történelmünk során lerombolt, lebombázott város részeinket ! ! ! Én nem jártam egyetemre mint építész, de az elődeink állttal igényesen létre hozott tárgyainkra sokkal jobban kellene vigyáznunk - hiszen, a legtöbb európai városban ezeket nézik meg a turisták, hogy az az ország, nép mit tett hozzá ( vagy vett el ) az elődök romantikus , szép világából - ami jellemzi a mai emberek, érték ítéletét a jelen építészet lelki állapotát - falakban megjelenítve !
2013. augusztus 26. 13:24
Zsille Péter
Zsille Péter
Úgy emlékszem, ezek az "egyoldalú" Bengáli villamosok nem a szokásos sárgák voltak, hanem csontszínűek vékony vörös csíkkal
az ablakok alatt, és mintha az 15..-ös pályaszámú villamosokból bütykölte volna össze a FVV (Fővárosi Villamos Vasút) Füzesy főműhelye.
Halovány emlékeim szerint először a 63-as vonalon (Nagyvárad tér - János kórház) jelentek meg először, hogy aztán eltűnjenek valamelyik vidéki nagyvárosunkban, talán Debrecenben?
2013. október 04. 00:25
  Popovics András
  Popovics András
  Jó, hogy eszembe juttattad ezt a különös színt. találtam is egy képet róla.egy 45-ös, ami a Keleti pu. és a Március 15. tér közözz cirkulált. Amint lesz egy kis időm , beillesztem ide.
  2013. október 04. 02:36
Konrád Zoltán
A kép 1961-ben, vagy utána készült, mert az első Bengáli (ami a képen is látható - árnyalata, festése miatt a csontszínre gyanakszom) ebben az évben készült el.
2013. október 21. 20:32
Olsvay Endre
A bengáli mögött nem UV, hanem Stuka látható pótkocsival. (Ez a kombináció csak rövid ideig élt, mert nem vált be.)
2013. december 08. 20:37