Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek eleje, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. A Petõfi híd felhajtó ága a Szamuely (Lónyay) utca felõl az 1970-es évek legelején. Látható az eredeti, 1937-ben épült kõkorlát, amely a villamos hurokvégállomásának korlátja volt az eredeti, körforgalom-szerû útpálya felsõ szélén.
A fõ útirány az 1944. tavaszán elkészült átépítés során a "betömött" villamosvégállomás helyén egyenesen vezet fel a hídra.Ez az elrendezés a hídfõ utolsó átépítéséig üzemelt, amikoris azt a mai állapotára képezték ki. A régi kõkorlát egy darabja a Petõfi híd budai hídfõjének északi oldalán, a parkban kiállítva látható. A Boráros tér a Petőfi Híd-pesti hídfőjénél kockakővel kirakva, kirakva, de ...stb. Úgy hittem, hogy felismerem ezt a hídra felhajtó autót, (ami egyébként honnan is jön?)  de ennek a megfejtését inkább a tisztelt látogatóra bízom. A másik autót Warsawának titulálnám, így az időalagútból visszatekintvén. A háttérben egy UV. A vaskorlát is szép, de a kőkorlátért pedig KÁR.  Itt van még a kor csúcs-teherautója: a ZIL. A "lőtéri kutyát "nem érdekelte, hogy  100 km-en 50 liter benzint fogyasztott... 
Jól mondom Lajos (city-407) ?
U.I : Megvan a személyautó megfejtése Fejér Gábor kedves látogató jóvoltából: Szerinte egy Fiat 125 special típus látható, ebből lett később a "szocialista Nagy Polski".
Köszi Gábor. Papinho, a szerk.
2012-ben.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros János tér, A XIX. században Fa tér (Holz Platz), A 18. század előtt Szentfalva nevű község volt l itt, 1875- ig Fa tér
  • Forrás: ik435t.freeweb.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©