Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1978, Kálvin tér, 8., 9. és 5. kerület

További információk a képhez

1978, Kálvin tér.  A tér ezen arculata kb.: 30 évvel napjaink előttig, a forgalmi rendje pedig majdnem egészen 2013.09.22-ig tarotta magát.
Az én véleményem szerint még így is jobban nézett ki, mint a mostani két "üvegszörnnyel"!
Forgalom-technikai szempontból pedig (szerintem) ez volt a legjobb állapot.
Ekkor ugye még az volt a tendencia, hogy a gyalogosok az aluljárókat használják és ne zavarják a járműforgalmat. Ma viszont az, hogy az autósok menjenek a.......z Alföldre közlekedni, a gyalogosok kapják vissza a zebráikat, a kerékpárosok (ön és közveszélyes módon) meg azt csinálhatnak, amit akarnak...!
A taxik tetején már szabadjelző virít.A személygépkocsi állományt pedig uralja a Lada, Zsiguli.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól Kálvin tér, 1875-től Calvin tér, 1866-tól Heu Platz (Széna tér), A XIX. században Heu Markt (széna piac), A XVIII. században Heu -und Borstenviehhandler Platz (széna és disznókereskedők tere, A XVIII. században, korábban Ketschkemeter Platz (Kecskeméti tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (66258), orig: MAGYAR RENDŐR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Gergo Vamosi
Gergo Vamosi
Tényleg szörnyű, hogy nem lehet a városban rendesen autózni. :D

Én nagyon szeretem, hogy végre a felszínen is van tér az embereknek, át lehet kelni a téren mindenfelé zebrán, a Ráday utca régóta az egyik kedvencem, és a könyvtár felé kialakított sétálós szakasz is folyamatosan tele van emberrel, valószínűleg nem véletlenül. A koszos, büdös, sötét aluljáróban azóta nem jártam, hogy átadták az új zebrákat.
2013. szeptember 22. 11:48
Éva Kiss
Éva Kiss
Sajnos el kell keserítenem benneteket ez a kép nem 1975-ös,akkor még a villamos (50,52,42,) az üllői út végén a kálvintéren volt a végállomása,s a 47-es villamos megállóban a gomba és még egy pár büfé volt.A kép szerintem 1980 után készült amúgy minden stimmel és valóban nagyon jó.
2013. szeptember 27. 16:09
    Popovics András
    Popovics András
    Köszi, igazítom.
    2013. szeptember 27. 16:49
Zsille Péter
Zsille Péter
Hát igen, egy csomó helyen ismét át lehet kelni az aluljárók felett. Ez jó, a nyugati országokban már húsz éve kitalálták. Nem hiszem, hogy annyira zavarná a forgalmat. De meg tudná valaki magyarázni, hogy miért nincs zebra az Astoria Deák tér felé menő villamosmegálló elején? A forgalmi szituáció
tök ugyanaz, mint a szemben lévő villamosmegállóban. És ki tudja miért, de a Kálvin tér utolsó két évének a történetében, ezen a nyáron éppen harmadszor
keskenyedett el a gyalogátkelőhely a Kálvin tér Üllői út kereszteződésében nagyon gyalogosbarát módon. És mellékesen a tér végén is a Lónyai utcánál.
És nagyon örülök, hogy tetszik a Ráday utca, csak lakni ne kellene ugyanitt. A teraszok miatt már csak imitt-amott lehet átmenni az utcán, éjfélig tarthatnak
nyitva, utána meg kezdődik a székek asztalok csomagolása, összeláncolása. És ha már Ráday utca-Kálvin tér. Elkészült a Kálvin tér felőli nagyívű
bejáró az utcába, szép nagy kőkuglikkal kirakva. Kíváncsi vagyok, merre repül és kit talál el az első, amikor az utca elején lévő szállóhoz tartó autóbusz nekimegy...
2013. október 04. 01:06