Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Nagyvárad tér a Semmelweis egyetem toronyházából nézve, 8. és 9. kerület

További információk a képhez

1974, Nagyvárad tér a Semmelweis egyetem toronyházából nézve. Az évtizedekig a tér legmagasabb épülete a szemben látható ház, a "Piros ház", Pecz Samu egyik (talán a legjobb) műve. Eme ház leginkább arról nevezetes, hogy ez volt az első fővárosi bérház, amelyben minden lakáshoz járt fürdőszoba. A ház homlokzati tetejéről nem is oly régen eltűnt az Unicum reklám. Nekem, mint 30 évig volt City taxisnak is furcsa a ház az Unicum reklám nélkül. Főleg úgy, hogy a jelenlegi jogutódokat (Erzsébtet és Sándort is szállítottam többször is...Ezúton is üdvözlöm őket, mint egykori utasaimat is...!) A korábban volt autóbusz végállomás ekkor már áldozata lett a Metró építésnek. A kép jobb szélén látható Asztalos János Ifjúsági Parkban (2018-tól Orczy-park) ezen évben (1974) még itt folytak a Széchenyi István Gimnázium nyári testnevelés órái.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
  • Forrás: Fortepan. hu (199011), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Szalay Zoltán
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©