Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Soroksári út, 9. kerület

További információk a képhez

1972, Soroksári út. Ráckevei HÉV végállomása a Kvassay úti kereszteződésénél, háttérben középen a Közvágóhíd tornya.
Ugye alig felismerhető? Hát igen.
Csuklós Ikarus 60-as (FAÜ csuklós) ide is, oda is. Talán 23-as. Az utcákon évtizedek óta látható ovális alakú szemétgyűjtők helyett itt at új, a szögletes...Az utasváró is újszerű. A fekete-fehér lánckorlát immár csőkorlát. A két  telefonfülke is furcsa szerzet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Soroksári út, 1850-től Schorokscharer Damm Strasse (Soroksári töltés út)
  • Forrás: Fortepan.hu (25852), orig: FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©