Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Könyves Kálmán körút, 9. kerület

További információk a képhez

1966, Könyves Kálmán körút az Üllői útnál, az Elnök utca felé nézve. Balra, a világos épület a Széchenyi István gimnázium épülete (korábban Tisztviselőtelepi Gimnázium) a Győrffy István utca sarkán. Jelen sorok szerzője is itt érettségizett 1974-ben. Mintha 4 éve lett volna...A későbbi területrendezés előtt egy kissé hátrább volt Bajtárs utca felől fényképezve. Itt volt a MAFILM épülete is. A villamos még nyitott peronos és nagy valószínűséggel 23-as, az útburkolat kockakő, a bódé az zöldséges...A műanyag még nem volt divat. A tároló ládák még fából valók. A megtámasztott csemetefa már nem tudta megérni a felnőttkort...A járda is még a nagykockakő járda.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Könyves Kálmán körút, 1930-tól Hungária alsó körút, 1893-tól Hungária körút
  • Forrás: Fortepan.hu (103623), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©