Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Bakáts tér, 9. kerület

További információk a képhez

1965, Bakáts tér, a Petőfi kertmozi. Valamikor, az 1940-es évek vége felé parkszínpadot alakítottak ki itt, de mozi funkciója nem volt, csak színielőadásokat tartottak. 1958 nyárra már kertmozivá alakították át. Az első moziműsor, amiben említik, 1958 augusztus 7., de a nyomdai átfutás ismeretében valószínűbb, hogy valamikor július vége felé nyílhatott meg. Neve PETŐFI-KERT lett. A továbbiakban minden nyáron működött, utoljára 1969-ben. A korabeli műsorújság szerint az utolsó nap dátuma 1969 szeptember 17. szerda volt. A továbbiakban használaton kívül volt, végül az V. ötéves tervben bölcsőde épült a helyére. Az új gyermekintézményt 1979 május 1-én avatták fel. Napjainkban a IX. kerületi okmányiroda van itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bakáts tér (Bakócz Tamás esztergomi érsek után), 1776-tól Fellner János telke, 1827-től Kirtcen Platz, 1848-tól Egyház tér, 1872-től Nádor tér, 1850-től Templom tér
  • Forrás: Fortepan.hu (05060), http://users.ininet.hu/, Wotan Doktor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©