Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Boráros tér, 9. kerület

További információk a képhez

1959, Boráros tér. A híres Ikarus 66-os a Boráros téren. A "homlokos" autóbusz. A homlokon a járatszám és a két végállomás.
Még utaztam ilyennel gyerekként, de részletes emlékeim nincsenek. Mindössze annyi, hogy nagyon hangos volt hátul és nagyon rázkódott. Lévén a bece- vagy mellékneve "faros", mivel farmotoros volt. Lehetséges, hogy ezekért is szorult ki a városi forgalomból kicsit később...
Mögötte egy Ikarus 60-as. Óriási köszönet Sebestyén Mihálynak! Érdemes végigolvasni a hozzászólását...!
UI.: A mai napig kételyeim vannak a tér nevét illetően. Minden tiszteletem Boráros Jánosnak, de...1.: Miért van éppen a Boráros téren a Borárus-szoborkompozíció?
2.: Miért van ezen viszonylat összesítőn is Borárus tér az elnevezés?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től Boráros János tér, A XIX. században Fa tér (Holz Platz), A 18. század előtt Szentfalva nevű község volt, Borárus tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (18143), orig: SZÉKÁCS ANDRÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©