Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930-as évek Ráday utca, 9. kerület

További információk a képhez

1930-as évek, Ráday utca a csomagszállító lovas postakocsival. Szemben a Pintér-bérpalota, ami a ma ott lévő Hotel Korona Budapest déli szárnyának helyén volt. A ház a bal oldalon megújulva, de felismerhető. A közlekedés még bőven balos, de kétirányú. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ráday utca, 1874-től Soroksári utca, 1804-től Schorokscharer Gasse (Soroksári utca), 1784-től Ketschkemeter Strasse (Kecskeméti út), 1782-től Otschaer Strasse (Ócsai út), 1777-től Harasztier Strasse (Haraszti út)
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."