Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Bajáki Ferenc (Mansfeld Péter) utca 27., 21. kerület

További információk a képhez

1974, Bajáki Ferenc (Mansfeld Péter) utca 27., a Magyar Posztógyár.

Bajáki Ferenc (1883-1938): műlakatos, a Magyarországi Vas-és Fémmunkások Országos Szövetségének egyik vezetője. A Tanácsköztársaság alatt a szocialista termelés népbiztosának helyettese. A népbiztosok perében halálra ítélték. Fogolycserével a Szovjetunióba került, ahola sztálinizmus áldozata lett.
Mansfeld Péter (1941-1959): ipari tanuló. Az 1956. évi forradalom résztvevője. 1959.március 21-én kivégezték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Mansfeld Péter utca, 1948-tól Bajáki Ferenc utca
  • Forrás: Fortepan.hu (273764), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Szilvási hagyaték
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©