Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1953, a Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1953, a Rákóczi út, a Nagykörútnál.
A sarki erkély már nem rejtély. A Fortepan szerint a közlekedési rendőröknek építették. 
De, ami még ennél is fontosabb: a gyalogosok NEM (!) gázolnak át agresszív (brrrrrr!) módon a még meg sem lévő zebrán a tilos, piros jelzés ellenére, hanem várnak a sorukra...!
Ezt azt jelenti, hogy  legszívesebben mondottam volna valamit ...a mai gyalogosokra... Pl.: A kutyafáját!
Érdekes még, hogy a Lenin (Erzsébet) körúton lévő járművek három sávban próbálnak haladni a villamos mellett a Rákóczi tér irányába (?). Az autóbusz az egy MÁVAG tr 5-ös. Mellette egy Renault Juvaquatre, ami itt éppen egy csomagtartós taxi. Nagyon hasonlít egy Moszkvics 401-esre. Néhány látogató szerint esetleg egy 1947-es Opel Olympia. Az EMKE az "árkádosítás" fázisában. Érdekes még, hogy az alul látható villamos 18-as és 66-os is egyidejűleg! A kandeláber az míves, ahogy kell. Az autó a Rákóczi úton az egy TATRA 600 TATRAPLAN. Ám az ÁRNYÉK már megint nem más, mint a Népszínház (Nemzeti Színház) árnyéka. És itt van még  a fém szemétgyűjtő is. De talán a csúcs a Találka-óra. Gondolom sokaknak...!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan (05384), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Olsvay Endre
Igen: TR 5-ös és Tatraplan!
A TR 5-ös és a 2800-as vill. közt egy öreg Moszkvics 401-es.
A 66-os természetesen nem egyidejűleg 18-as, csak a forgatható számtábla épp a visszájáról látszódik.
2013. december 08. 05:48