Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek vége, Rákóczi út a Kiskörútnál, 7. és 5. kerület

További információk a képhez

1950-es évek vége. Az Astoria kereszteződés aluljáró nélkül, de még a rendőrbódéval, Moszkvics 407-esekkel és Pobedákkal. Átellenben az Astoria szálló. Szemben az UV villamos mögött az asszimetrikus sarokház manapság rózsaszínű.
A háttérben a Pesti Ferences templom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1874-től Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse (Kerepesi út), A XVIII. században Hatvaner Strasse
  • Forrás: Beküldte: City 055, Janó, Köszönjük neki! Isten nyugosztalja!
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

László Novák
László Novák
Rendőrbódéból kapcsolta a rendőr a villanylámpákat.
2013. augusztus 27. 17:48
Mihálffy László
Ez még az 50-es évek vége (max.1960), 1500-assal (irány Márc.15. téri hurok). De tényleg a vége, mert az UV már pótkocsival megy a kiskörúton.
2013. október 13. 16:10
Szolnoki András
A sarkon levő gyógyszertár vezetője, ebben az időben az édesapám volt. Gyerekként én hordtam neki éthordóban az ebédet.
2013. november 06. 12:12