Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Tanács (Károly) körút 7. kerület

További információk a képhez

1960. A Rákóczi út és a Tanács körút kereszteződés. A háttérben a Viktória-ház. A televíziózás már kezdetét vette: a háztetőkön már ott vannak az első antennák.
Aluljáró még nincs, tehát a gyalogos közekedés a felszínen zajlik.
A biztosító az állami, a takarékpénztár az országos, a villamos az 49-es, az útburkolat az kockakő, a lámpa pedig közlekedési és fehér.
Érdekesség még a villamos elején a koszorú. Még a 70-es években is szokás volt a temetési koszorút a villamos elején szállítani. Bár elképzelni sem tudom, hogy ez a koszorú melyik temető felé tart!?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól Károly király út, 1919-től Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, 1918 után Nép körút, 1916-tól IV. Károly király út, 1874-től Károly körút, A XVIII. században Országút
  • Forrás: Fortepan.hu(05070)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Novák
László Novák
Szemben a beúgróban az OTP és tőle jobbra a Totozó.
2013. augusztus 27. 18:09