Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Baross tér, 8. és 7. kerület

További információk a képhez

1970, az akkor új Baross tér. Az egyik arca az ezer közül. Az épületek ugyanazok, csak egy kicsit megújulva (no persze a mai (2023.08.20.) állapotra gondolok). Az akkoriban modern BKV irányító központ ma már történelem. A teret kettészelő felüljáró nem...( Bár nem tudni meddig...) A Rákóczi úton még járt villamos, de több Kelet felől érkező villamosnak még itt van a végállomása. Van még Bengáli és UV villamos is.
De a "csapott orrú" Nysa is szokatlan látvány..A háttérben a Hotel Szabadság. Napjainkban (2023.07.20) BEST WESTERN Hotel Hungaria. Még zárva...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Baross tér
  • Forrás: Fortepan.hu (75628), orig: KRISTEK PÁL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©