Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1974, Rákóczi út az Osváth utcánál. A képen baloldalt az az épület, amelyben az Athenaeum nyomda volt! Az Osvát utca túloldalán a Metropol szálló, ami a jómódú középosztály tagjai számára épült 1895-ben. Tulajdonosa 26 éven át Petanovics József volt. A szálloda híres volt kitűnő konyhájáról, kiváló kiszolgálásáról. Éttermében a század elején Banda Marci muzsikált.
1974 nem tegnap volt. Talán éppen ezért érdekesek az apró részletek...A fém szemétgyűjtő következő generációja is jelen van. A fagylaltárus az árkádok alatt sem utolsó...Villamos pedig már nem közlekedvén van Busz-sáv. De a szabadjelzős taxi is érdekes...Az egyéb autókat kéretik megfejteni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, 1874-től már magyarul Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse, A 18. században Hatvaner Strasse
  • Forrás: Fortepan. hu (112397), orig: BAUER SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©