Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Landler Jenő (István) utca, 7. kerület

További információk a képhez

1970, Landler Jenő (István) utca, a Bethlen mozi. Napjainkban (2022.): Bethlen Téri Színház. Balra a Bethlen Gábor tér. 
A hivatalos címe: Bethlen Gábor tér 3. volt. A Bethlen Téri mozi 1929-ben kabaréként indult. A tulajdonos Rákosi Tibor 550 személyes filléres kabarét nyitott Kellér Dezső főrendező darabjaival. A kabaré egészen 1933 szeptemberéig működött, csak ekkor tért át a színház vezetése az egész estét betöltő darabok játszására. A Bethlen téren felléptek a kor legnevesebb művészei, többek között Csortos Gyula, Sulyok Mária, Fedák Sári, Kiss Manyi, Gózon Gyula, Feleki Kamill, Kazal László és Bánhidy László. 1937. január végén a Bethlen Téri Színház bezárt.
A színház bezárását követően a helyiség 1937-től Hollywood, majd 1942-től Bethlen Filmszínház néven, az államosítás után pedig Bethlen moziként működött tovább egészen 1986-ig.
1988-tól a Rock Színház, később 1997-től a Közép-Európa Táncszínház vette át. 2012 óta újra Bethlen Téri Színház néven működik. A műsoron ekkor a TIZENKETTŐ PLUSZ EGY (12+1) olasz-francia vígjáték.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től István utca, 1949-től Landler Jenő utca, 1874-től István út, 1866-tól Stefans Weg
  • Forrás: Fortepan.hu (214341), ADOMÁNYOZÓ FŐFOTÓ, www.bethlenszinhaz.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©