Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Rákóczi út, 7. és 8.kerület

További információk a képhez

1970, Rákóczi út. A villamos-sínek a helyükön, középen.   Warsawa taxi... Itt van egy szép Merci , de biztosan van, aki azt is tudja, hogy ez melyik ! A Corvin áruház már az aluminium ketrecben. Van itt a sorban Fiat, Volga, Nysa, Ikarus, no meg 2 szép nagydarab jóképű UFO . Az igen figyelmes megfigyelő még kiszúrhatja a László házon a   szívjon daru cigarettát reklám első néhány betűjét is a Metró jel fölött . No meg a gyalogos-lejárókat a tér közepén.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Rákóczi út, Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Zsolt Csikós
Zsolt Csikós
Üdv! A Mercedes egy állólámpás (W115-ös), mivel sejthetően fekete, ezért vállalati, esetleg tárcanélküli miniszteri, államtitkári autó, tehát benzines, jó eséllyel 250-es. De mivel a széria 1968-ban jelent meg (s ez az alváltozat az elefántfüllel kvázi 1974 elejéig létezett), és a magyar állam nem szerzett be rögtön egy csomaggal, amikor bemutatták, ezért inkább 1969-71-re tenném a képet. Ezt húzza alá, hogy a Fiat 500F-et 1969-től forgalmazta a Merkur, akkortól terjedt el annyira, hogy statisztikailag előfordulhasson egy képen (volt már korábban is külföldről, ajándékba kapott 500-as, de nagyon kevés).
2013. október 10. 18:39
    Popovics András
    Popovics András
    Köszi.Igazad lehet.Most figyeltem csak fel a Metró jelre, ami ugye 1970-ben indult hódító útjára. Egyezzünk ki 1970-ben!
    2013. október 11. 01:52
Máté János
Máté János
Metró átadás másnapján utaztam vele kíváncsiságból.Szenzációsan tetszett,és 1 Ft-volt a jegy ára. A "daru" cigaretta reklámot sem tudom elfelejteni.Ahányszor Egy vagy két napra megszálltam a Szabadság szállodába,mindig ez a reklám villogott éjjel a szemembe.de a villamos hangjával sem tudtam soha kibékülni.
2013. november 24. 03:11
Zoltán Toplak
Zoltán Toplak
A 2-es metró első szakaszát 1970 április 3-án adták át, a villamos közlekedést a Rákóczi útvonalon pedig 1972 december 30 -án állították le. Így a kép elkészülte e kettő dátum közé tehető. A kép jobb szélén látható hogy a villamosforgalom akkor még üzemelt.
2014. január 04. 23:19