Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Tanács (Károly) körút 25.,23.,21., 7. kerület

További információk a képhez

1959, Tanács (Károly) körút 25.,23.,21..
Navigare necesse est... avagy Hajózni kell. Egy kicsinyt pontosabban: Navigare necesse est, vivere non est necesse”, azaz „Hajózni muszáj, élni nem.” Mondották az ókoriak. A 20. századra átülteteve ezt úgy mondanám, hogy: az ágynenűt szellőztetni szükséges (kell)!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Károly körút, 1953-tól Tanács körút, 1945-től Somogyi Béla út, 1926-tól ismét Károly király út, 1919-től megint Károly körút, 1918-ban Népakarat körút, Népkörút, 1916-tól IV. Károly király út, Régebben: Országút
  • Forrás: Fortepan.hu (103253), ADOMÁNYOZÓ Budapest Főváros Levéltára / Városrendezési és Építészeti Osztályának fényképei
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©