Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Rákóczi út, 7. kerület

További információk a képhez

1940, Rákóczi út a Blaha Lujza tér felől. Egy ékes bizonyíték, hogy itt is volt Gólya. A Rákóczi az (akkori Kerepesi) és a Klauzál utca sarkán volt 1903-ig) a Párisi Nagyáruház, ami 1903 augusztus 24.-én tűzvész áldozata lett. Ezen üzlet helyén lett később a Gólya divatház. Ez 1941-ben már Gólya áruház néven működött. Szemben a Klauzál utca másik sarkán ekkor még a Hangya Szövetkezet Boltja látható. Ebből lett később 1958-ban a Lottó Áruház.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: Fortepan. hu (118102), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Kőrössy Szabolcs
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©