Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, November 7. tér (Oktogon), 6. kerület

További információk a képhez

1954, November 7. tér. A Szkalnitzky Antal által tervezett négy épület egyike.
11 óra, negyven perc. Még van: Tungsram izzólámpa és a reklájma. (Manapság az utolsó darabokat vásárolhatjuk fel ebből a tárgyból, sőt egyeseket-pl.: a 200-ast- már nem is...) 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-as évektől Oktogon, 1950-től November 7. tér, 19. században Nyolcszög tér, 1936-tól Mussolini tér, 1945-től ismét Oktogon, 1990 óta újra Oktogon
  • Forrás: Fortepan.hu (03697)
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."