Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Bajcsy-Zsilinszky út, 6. kerület

További információk a képhez

1977, Bajcsy-Zsilinszky út legvége. Ott pedig a Skála metró alapozása történik. Szemben, egy kicsit távolabb, a MÁV igazgatóság épületének eredeti portálja, a Pesti indóház toldaléképületének (MÁV igazgatóság) eredeti portálja a Jókai utcában, a négy korinthoszi oszloppal. 
Még a két épület közötti "sóhajok hídja"is jól látható a kép jobb felső sarkában.
De, ami a térbeli elhelyezkedésünket leginkább segítheti, az a szemközti épület fölött látható két torony. Ezek nem mások, mint a Nyugati pályaudvar négy tornyai közűl a November 7. tér (Oktogon) felé eső két tornyai.
A híres "félkört" eltakarja a kép bal fölső sarkában látható fa...
De,  ami talán a legelképesztőbb, az az Ikarus 280-as Ikarus csuklós autóbusz! Akkor is volt, és napjainkban (2014.04.06.) még mindíg dolgozik...
A többi jármű megfejtése itt is a Tisztelt Látogató feladata!


Jelenlegi és régebbi nevei:

1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©