Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1974, Kodály körönd, 6. kerület

További információk a képhez

1974, Kodály körönd. Az előtérben egy filmforgatás díszleteként ideiglenesen kihelyezett "zöld villamos", azaz egy nyilvános WC. A Barkas a Szinyei Merse utca felé iramlik. A háttérben a Vasutasház (Kodály körönd 2.). A Kauser József tervezte Eklektikus-romantikus stílusú épületet 1884–ben vehette birtokba a MÁV a tér délnyugati sarkában. 1999-ben társasházzá nyilvánították. 2014. július 15-én a palota tetőtere és 3. emelete rövid idő alatt leégett. A helyreállítás napjainkban (2020. 11. 18.) is tart, amint ez a "napjainkban" képen látható is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1971-től Kodály körönd, 1945-től Körönd, 1938-tól Hitler tér, 1890-es évektől Körönd
  • Forrás: Fortepan.hu (195359), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor, wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©