Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Andrássy út, 6. kerület

További információk a képhez

1957, Andrássy út és a Nagymező utca kereszteződés.
A kandeláber derekára igazán nem illik, a hozzá képest modern szemétgyűjtő! A forgalmat már ekkor jelzőlámpa irányítja. Ezt ugyan a kép jobb sarkában látható rendőrbódéban lévő rendőr vezényli.
Az öt jármű: Moszkvics 407, Ikarus 30-as, Ikarus-60-as, a belső sávban egy Pobeda, Opel Kapitän. 
És egy kis plusz Torma Dániel kedves látogató jóvoltából:
Ekkor kezdtek el kísérletezni a burkolati jelekkel, korábban a gyalogátkelőt a "fehér szögek", vagy csak a kockakő párhuzamos rakása jelentette (ilyen van még pl. a Király - Akácfa sarkon). A képen látható próbálkozás nem terjedt el, a gyalogátkelőt a szögeket felváltó fehér négyzetek jelölték (mint ma a kerékpárút keresztezését a sárgák), egészen az új KRESZ bevezetéséig.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1886-tól Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja, 1990-óta Andrássy út
  • Forrás: Fortepan.hu (10890), ADOMÁNYOZÓ: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©