Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Népköztársaság útja (Andrássy út), 6. kerület

További információk a képhez

1957. Népköztársaság útja (Andrássy út) és a Dózsa György út kereszteződése. A Dózsa György út ekkor, és még nagyon sokáig kockaköves volt. Az 1-es járatszámú Ikarus 60-as a megállójában, ami kb.: 4 méterre található a Földalatti (nem Metró!) lejárójától.
Mellette a kandeláber a régi időket idéző míves darab. Középen pedig mindenkinek a keze ügyében a korabeli fém szemétgyűjtő még csikktartó nélkül. Ám a legérdekesebb a Földalatti lejáró felirata: A Vörösmarty tér felé! 1973-ig a Földalatti volt az utolsó előtti, ami "fordítva" (balra előre) közlekedett!
Ma már csak egy kivétel van, de van!...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1886-tól Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja
 • Forrás: Fortepan.hu (11170), ADOMÁNYOZÓ:FORTEPAN
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
V. ker. ??
2013. október 13. 16:13
  Popovics András
  Popovics András
  Természetesen 6. Köszi.
  2013. október 13. 16:22