Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Marx (Nyugati tér), 6. kerület

További információk a képhez

1955, Marx (Nyugati tér) a Szent István körút felől nézve. 
A Nyugati pályaudvarral szemben a Lenin (Teréz) körúton az Osztrák-magyar vaspálya igazgatósági épülete (később a MÁV igazgatóság épülete). Előtte a félkörben már csak egyszerűen NÉPBÜFFÉ az egykor talán a legnagyobb, leghíresebb budapesti népfüffé, avagy -étterem- kifejezés talán még nem is lévén: vendéglő, az Ilkovics. Erről többet itt. Előtte a lovaskocsi a 4 emeletes rakományával nem utolsó látvány....
Az aktuális filmek: Különös ismertetőjel (Fsz.: Bessenyei Ferenc). Valamint a A 9-es kórterem...A képen jobbra az üres telken volt a London Szálló (London Szálloda). ennek a helyén van ma a Skála metró.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (102972), orig: BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRA, Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."