Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1930, Oktogon, 6. kerület

További információk a képhez

1930, Oktogon, szemben a 2. számú épület. Itt működött korábban és később is az Abbázia kávéház. Nagyszerűek ezek a reklámok még közel száz évvel később nézve is. Ha Skalnitzky Antal láthatná az általa tervezett négy (hajszál híján egyforma) épületének különböző korokban látható kinézetét, talán el sem hinné... Például az 1960-as évekbenVagy 1980 táján. Vagy 1960-ban. Stb...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Oktogon, 1936-tól Mussolini tér, Az 1920-as évektől Oktogon, A XIX. században Nyolszög tér
  • Forrás: Fortepan.hu (272939), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Flanek-Falvay-Kováts
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©