Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1929, Andrássy út, 6. kerület

További információk a képhez

1929, Andrássy út. Az út végén a (későbbi) Hősök tere sejlik. A Földalatti lejáróból ítélve a Bajza utcánál. A távolban Gábriel arkangyal szobra magasodik. Ami egy kicsit furcsa, hogy a kép tanúsága szerint a szervízutak is kétirányúak. A közlekedés természetesen: balra hajts! Az utat az akkori törvények szerint nem csúfíthatja el sem felsővezeték, sem pedig villamos-sín. Ezért is lett a Földalatti föld alatti!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-óta Andrássy út, 1768-tól Ellbogengasse (Könyök utca), 1830-as évektől egy része Schiffmannsplatz (Hajós tér), Herminenplatz (Hermina tér), 1840-es években Maurergasse (Kőmíves utca), 1883-tól Sugár út, 1886-tól Andrássy út, 1950-től Sztálin út, 1956. októberétől Magyar Ifjúság útja, 1957-től Népköztársaság útja
  • Forrás: Fortepan.hu (18836), orig: NÉGYESI PÁL, National Archives, Washington, USA, RG151 FC
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©