Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900, Nagymező utca, 6. kerület

További információk a képhez

1900, Nagymező utca 12. a Szerecsen (Paulay Ede) utca saroknál. A háttérben az Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom. Mellette (ugyanazon telken) mind a mai napig a Nemzeti Zenede (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium), Konzervatórium.
A Gólya áruház ekkor még egy sarokkal errébb volt.
Mit ad Isten: a cégér egy gólya!
A Nagymező utcában már igazi villamos közlekedett, igaz ekkor még nem számmal, hanem egy körben elhelyezett különböző színű körcikkeket  jelölve.
Ebből lett 1910-től a 2-es villamos.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874 óta Nagymező utca, 1720-as években Feld Gasse, 1853-tól Grosse Feld Gasse
  • Forrás: Profila.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©