Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1883 táján, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út), 6. kerület

További információk a képhez

1883 táján, Váci körút (Bajcsy-Zsilinszky út), a Stein-palota.
A házat 1871-ben vette meg zombori Stein Károly Lipót gabonaügynök és kereskedő, hogy egy év múlva, Ybl Miklós terve alapján teljesen átépítse a házat. Tudhatott valamit arról, hogy mi is lesz a Sugár útból... Az bár ezekből a tervekből –valamilyen ok miatt- semmi sem valósult meg, 1882-ben Láng Adolf terve alapján mégiscsak átadták a két sarokkupolában végződő négyemeletes, eklektikus stílusú bérházat. A bérház tulajdonjogát 1917-ben szerezte meg a Pesti Hazai Első Takarékpénztár Egyesület (PHETE). A két világháború között a Stein-házban működött a Tengerparti Gyógytelepek Rt. és a Központi Építő Rt. igazgatóságai. Erről még sokkal többet itt!
A
 sínek az út szélén húzódtak, és persze még az 1866-ban megindult lóvasút sínei voltak. Nem régen szépen felújították.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: bpkep.fszek.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©