Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880 táján, Sugár (Andrássy) út, 6. kerület

További információk a képhez

1880 táján, Sugár (Andrássy) út az Oktogonnál, a Városliget felé nézve. A Sugár (Andrássy) út annyira új, hogy a fák is csemeték még. Valamint a fényképezés is annyira új, hogy az expozíciós időbe még beleférnek a "szellemek". A Szkalnitzky Antal tervei szerint megépült négy egyforma ház kettő darabaja. A Földalattinak természetesen még nyoma sincs.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990 óta Oktogon, 1880 táján Octogon tér, A 19. században Nyolcszög tér, 1920-as évektől Oktogon, 1936-tól Mussolini tér, 1945-től ismét Oktogon, 1950-től November 7. tér
  • Forrás: Fortepan.hu (82281), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.06.020, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©