Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1958. Óbuda. A Flórián tér és a Szentendrei út legeleje.
Balra-szemközt a Csemege-ház, ami előtte Körtvélyessy áruház, még előtte pedig Weisz Számi háza, avagy Weisz áruháza volt. A kép bal oldalán egy kicsit belóg a FŰSZER UDVAR háza.
A jobboldalon látható ház az egykori Dohánygyár (1895-1950 ig)- Puskás Erzsébettől-, ami egyébként az eme funkciója megszűntével szépen kinőtte magát. 2018-ban az INDEX.HU főhadiszállása.
Ezen épület mögött felfedezhető a Felszabadulás mozi is.
Ami egyértelmű, az a csibilámpa, a vörös csillag, a járdasziget a tér közepén, egy Ikarus, Csepel teherautó és a Moszkvics, valamint a lánckorlát, amely fajtából még mind a mai napig fellelhető néhány darab. Pl.: a Kossuth téren...(2012-ben).

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: fortepan.hu (9206), ADOMÁNYOZÓ:FORTEPAN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Garamvölgyi Ottó
Garamvölgyi Ottó
A jobb oldali épület a Dohánygyár volt. mellette volt a Felszabadulás mozi, egy cukrászda, aztán az Árpád kert vendéglő.
2013. szeptember 24. 14:39
Garamvölgyi Ottó
Garamvölgyi Ottó
Az Árpád kert vendéglő után mindkét irányban nyílt a Kórház utca ami az Óbudai piachoz vitt.
2013. szeptember 24. 14:41
Csaba Boleska
Csaba Boleska
Az Árpád kert, nem Filatórigátnál a Bogdányi út sarkán volt?
2013. október 03. 11:17