Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1981, Flórián tér, 3. kerület

További információk a képhez

1981, Flórián tér, a felüljáró előtti időben. A Flórián üzletkötpont már a helyén. A Csemege-ház, ami előtte Körtvélyessy áruház, korábban Weisz Számi háza, valamint Weisz áruháza is volt... kárára...A közlekedési rend még a körforgalom. A kép jobb oldalán a volt Dohánygyár (1892-1948), ami 1948-tól Vörös Szikra Gyár, 1957-től Budapesti Rádiótechnikai Gyár épülete volt. Napjainkban (2017.) pedig az INDEX főhadiszállása. A Szentendrei út kezd szélesedni.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Flórián tér, 1874-től Flórián utca
  • Forrás: Fortepan.hu (116311), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Pap Zsigmond György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©