Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Korvin Ottó (Pacsirtamező) utca, 3. kerület

További információk a képhez

1980, Korvin Ottó (Pacsirtamező) utca a Dévai Bíró Mátyás tér felé.
A falon látható neonreklám ekkor még működő Óbuda filmszínházat hirdeti...A moziról kicsit többet itt.
A 11-es villamos 1950.június 7.-től 1981. január 19.-ig járt a Margit híd budai hídfőjétől a Vörösvári út és a Bécsi út kereszteződésig.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Pacsirtamező utca, 1953-tól Korvin Ottó utca, 1945-től Knur Pálné utca, 1879-től Pacsirtamező utca, 1830-tól Lerchenfeld Gasse, 1749-től Neu Gasse
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport, fotó: Heinz Heider
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©