Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Vörösvári út, 3. kerület

További információk a képhez

1972, Vörösvári út. A vágányokból ítélve a 11-es (talán stuka) Bécsi úti  végállomásnál.
A Vörösvári út alig felismerhető. A páratlan oldalon mér a régi házak, a mai "újaknak" még nyoma sincs. Bár az út másik végén (azaz az elején) az a szürke árnyék szerintem már a szőlő utcai "gigaház".
A kép előterében azonban vannak finomságok.
Mindjárt legelöl egy akkor divatban volt "villamos megállóhely" tábla.
A tábla oszlopán az egyik kedvencem, a fém szemétgyűjtő. Egy kissé talán meglepő a kiskockakő útburkolat. Az út szélén egy GAZ-69-est vélek felfedezni. Egy kicsit furcsa az ostorlámpák a régi (nem tudom a hivatalos nevét), "mászókás" oszlopokon.
Taxis lévén a végére hagytam a talán legérdekesebbet.
A jobb alsó sarokban a Drost Tivadar féle telefonközpont!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Vörösvári út
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©