Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek vége, Miklós utca, 3. kerület

További információk a képhez

1950-es évek vége, Miklós utca. A Miklós utcai autóbusz végállomás.  
A lényeg a Szentendrei út a Miklós utcánál. Lakótelepi épületek még sehol.. De van itt már Ikarus 60-as.
A képen tr-5-ösök. De ez ügyben inkább a szakértő Kedves látogatóim véleményét kérném, mert egy kicsit bizonytalan vagyok a középső és a még hátrább lévő buszt illetően. 
A háttérben lévő épület Napjainkban(2013-12.19.) a 2. és a 3. kerületi bíróság épülete. Hogy a kép készültekor mi volt, azt nem tudom. A vörös csillag itt még kicsi rajta, de nekem úgy rémlik, hogy volt az nagyobb is...


Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Miklós utca, 1862-től Nikolaus Gasse, 1749-től Nikolay Gasse
  • Forrás: Beküldte: City 055, Janó
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Mihálffy László
A jobb oldali, a hátrább és még hátrább álló: mindhárom Tr 5-ös. Ezeknek főjavításon előfordult, hogy kicserélték a hűtőrácsát, és volt olyan, amelyiké a Tr 3,5-ére vagy az Ik 30-aséra hasonlított. De már eredetileg is kétfélével készítették: a régebbieket (1948-49-ben) "bajszos"-sal, az újabbakat (1950-ben) a kép jobb szélén láthatóval.
Balról a negyedik - közismerten - Ik60-as, az ötödikről még nem esett szó: az egy Ik30-as. Gyanítom, hogy 55-ös, mert ezen az oldalon a 18-asnak, 55-ösnek és 6-osnak volt a végállomása.
A bal oldalon - orral Csillaghegy-Békásmegyer felé - egy Ik60-as háta látható, mely 34-es vagy 42-es, mögötte a többi viszonylat leszállóhelye volt.
A képen nem nagyon látható a háttérben a végállomási épület (fák és az Ik30 takarja), mögötte tárolótér volt a buszoknak.
Leghátul pedig a magas épület: a III. ker. Pártbizottság, bizonyára ennek megfelelő méretű vörös csillaggal.
A rendszám már négyjegyű, a fényszóró fölött a homlokfalra fölcsavarozva.
2013. december 29. 17:14