Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1927 táján, térkép Budapest belső területeiről

További információk a képhez

1927 táján, térkép Budapest belső területeiről. Remélem mások is szeretik a régi térképeket. Olyan dolgokat lehet ezekből-ezekről megtudni, amiket fényképekről nem igazán. Lexikonokból meg nagyon macerás. És most nézzünk néhány példát! Holzspach Téglagyár Szépvölgyi úti telepén emelték fel a Mechanikai Mérőműszerek Gyára épületeit. Ma már ez sem létezik. Kicsit lejjebb a Melocco cement-gyár. Ennek a helyén van a helyi Sport és Szabadidő Centrum. A Gellérthegy oldalában a Hadnagy utcából miként vált Hegyalja út. És miért is volt a Hegyalja út neve korábban Csend utca. Egyszerű: az út vonalán volt a Tabáni temető és a Németvölgyi temető.
Az Infopark területét még a Lágymányosi tó foglalta el. Már megvolt a Palatinus Strandfürdő. A Duna másik oldalán még 1989-ben is megvolt a Dunaparti teherpályaudvar. Gyermekkoromban a trafikokban még sokan kértek olyan cigarettát, amit a lágymányosi dohánygyárban készítettek. Nem tudom, hogy az mivel volt jobb a többinél, de úgy emlékszem, hogy egy filmben Törőcsik Mari egy ilyet kért...Itt látható, hogy hol is volt. Stb, stb. Tessék kutakodni!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Térkép Budapest belső területeiről
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©