Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1924, Az Óbudai Hajógyár kapuja, 3. kerület

További információk a képhez

1924, Az Óbudai Hajógyár kapuja a Remmel-hídról fényképezve.
Két híd vezet a szigetre. Ezek közül a régebbi a Hajógyári híd, azaz H-híd. Hívják még egyszerűen kis hídnak is (régebben: Remmel híd, a Hajógyár egyik igazgatója után elnevezve, melyet később átneveztek Munkás hídnak). (1895-ben itt építik Közép-Európa első úszódokkját, amely egyedülálló módon villamos üzemű volt. Tervezője, 1895-ben szabadalmaztatta. Ezen keresztül lehetett bejutni Óbudáról a hajógyár területére. 1858-ban készült el az első állandó híd, egy fa toló-híd, melyet 1884-ben emelőhídra cseréltek. A helyén 1968
óta egy egyszerű betonhíd áll. További részletek itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), Nagy- és Kis-Óbudai-sziget, Kis-sziget
  • Forrás: Fortepan.hu (122042), Leltári jelzet: MMKM TFGY 2017.2.111.
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©