Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Szentendrei út, 3. kerület

További információk a képhez

1900-as évek eleje, Szentendrei út. Az óbudai Mária-kő kápolna. Más néven a Kövi Szűz Mária Plébániatemplom. A kápolna története hosszú, de érdekes! Mindenképpen érdemes utánanézni itt.
Nagyon röviden: Az aquincumi polgárváros vízvezetékének (aquaductus) megmaradt pillércsonkjára, a Mária-kőre épült. Innen a neve. Az óbudaiak a XVIII. század elején kegyképet állítottak fel, később kápolnát építettek. A Szentendrei úton ma is látható római vízvezeték, a kiépített utak és a csatornahálózat mellett, Aquincum legjelentősebb közműve volt.
Ui.: Valamikor az 50-es években Kő-kápolna volt a HÉV-megálló neve: (Horváth Piroska).
Napjaink = 2012.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1880-tól Szentendrei út
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti, www.kovi-maria.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©