Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Moszkva (Széll Kálmán) tér, 1. és 2. kerület

További információk a képhez

1958, Moszkva tér a Várfok utca felől. A villamos, ami ezen esetben nem nyitott peronú, de az oldalán ott a berregő. A szemétgyűjtő, az viszont fém. Majdnem középen még a "gomba". A RAPID mosópor, ami mindent mosott (más mosópor nem nagyon lévén). Hátul szemben a Trombitás Kert étterem és kerthelyisége.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széll Kálmán tér, 1951-től Moszkva tér, 1929-től Széll Kálmán tér, 1929 előtt Gödör
  • Forrás: Fortepan (18170), ADOMÁNYOZÓ:SZÉKÁCS ANDRÁS, Visnyovszky Levente
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Tamás Csacsicska
Tamás Csacsicska
A középső hurokvágányról az 56-os (Hűvösvölgy) és az 58-as (Zugliget) villamosok indultak. A térről indult még a 6-os (Nagykörút - Móricz Zsigmond tér), az 59-es (Farkasrét) és a 61-es (Móricz Zsigmond tér) villamos. Áthaladt a téren a 63-as (János kórháztól) és a 18-as (talán Kelenföldi Pályaudvarra) villamos.
2013. május 06. 05:41
Fekete Mihály
Ez a Moszkva tér, mikor KALEF-nek hívtuk (a Széll Kálmánból, a Kálmán becézése). Hátúl szemben a Trombitás Kert étterem és kerthelyisége.
2013. május 27. 00:49
Mihálffy László
Pontosabban: 1958. Akkor kezdték el az előtérben látható villamostípus "vasvázasítását", vagyis új felépítménnyel való ellátását. A régiből 2 is látszik a képen: a háttérben a stuka mögött és a stukától jobbra is van egy. Olyan volt még ez itt elöl is 57-ben. 1960 végéig mindet átalakították, tehát legkésőbb 1960-ban készülhetett ilyen kép.
2013. október 13. 13:49