Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1800-as évek vége, Várkert rakpart, 1. kerület

További információk a képhez

1800-as évek fordulóján, ekkor még Várkert rakpart néven a Várkert bazárral, vagy Várbazárral, avagy a "Királyi Vár-bazár" -ral, villamos sínekkel és egy szemétgyűjtő kézikocsival rombolva az idilli képet.
1961-től 1984-ig itt működött a BIP, azaz a Budai Ifjúsági Park, avagy az Ifipark.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ybl Miklós tér, 1874-től Várkert rakpart, 1917-től Zita királyné út
  • Forrás: Internet, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Egry Gábor
Egry Gábor
Ohhhh, Ifipark! A kor meghatározó szórakozó helye volt a fiataloknak. Természetesen ügyelt a pártmegy bizonyos Rajnák igazgatón keresztül a kulturált megjelenésre. Fehér ing, nyakkendő kötelező volt, meg persze a rövid haj, amit maga Rajnák ellenörzött.
A kirekesztettek a park felsö oldalán a vár lejtőjén hallgatták a zenét.
2013. szeptember 01. 15:37