Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890, Lánchíd (Clark Ádám)  tér, 1. kerület

További információk a képhez

1890. A Lánchíd téren még balos a közlekedés. A hídpénzt szedő kapuk. Kár értük. (Habár nagyon nem szeretnék tippet adni  az aktuális illetékeseknek, de az is lehet, hogy már elkéstem.)
A mai Hunyadi János utca kockaköves. 1912-től Clark Ádám a tér neve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Clark Ádám tér, Az 1860-as évektől az itt állott Népszínházról Népszínház tér, 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, 1912-től Clark Ádám tér
  • Forrás: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©